Technische omschrijving

Duurzaam bouwen

De zorg voor het milieu staat bij Van de Ven Bouw & Ontwikkeling hoog in het vaandel. Waar mogelijk hebben we maatregelen getroffen en materialen toegepast die het milieu zo min mogelijk schaden. Ook zijn de woningen zeer goed geïsoleerd, om de energiekosten te beperken.

Verzekering

Tijdens de bouw is de woning verzekerd tegen de risico’s van brand- en stormschade. De verzekering eindigt op het moment dat de woning aan u wordt opgeleverd. Vanaf die datum worden de woning en de inventaris verzekerd tegen brand en stormschade door middel van een collectieve verzekering die wordt aangegaan door de exploitatiemaatschappij BV. De kosten hiervoor zijn opgenomen in de parkkosten.

Peil van de woning

Het –P waaruit alle hoogten en diepten worden gemeten, komt overeen met de bovenkant van de afgewerkte dekvloer begane grondvloer achter de voordeur. De juiste maat wordt bepaald in overleg met de dienst bouw en woningtoezicht van de gemeente Loon op Zand. 

Grondwerk

Voor het maken van de fundering, riolering, (half )verhardingen en het leggen van kabels en leidingen worden de nodige graafwerkzaamheden verricht. Overtollige grond wordt rondom de recreatiewoningen op het terrein verwerkt. Voor de openbare ruimte rondom de recreatiewoning en op Het Parck is een groenplan opgesteld.

Bestratingen

Het bij de recreatiewoning behorende terras (de grootte is afhankelijk van het woningtype) bestaat, net als de verharding ter plaatse van de voordeur en entree van de techniekruimte, uit gladde betontegels (kleur: donkergrijs antraciet). Bij elke recreatiewoning worden op eigen grond parkeervakken in klinkerbestrating aangelegd.

Rioleringswerken

De gehele binnen- en buitenriolering wordt uitgevoerd in pvc voorzien van KOMO-keurmerk. Verbindingen worden uitgevoerd met hiervoor bestemde hulpstukken. De vuilwaterriolering wordt aangesloten op het hoofdriool. Het hemelwater wordt gescheiden afgevoerd en geïnfiltreerd in de bodem.

Funderingswerken

Funderingen zullen worden uitgevoerd op palen. Een en ander in overleg en volgens advies van de constructeur. De fundering wordt uitgevoerd in gewapend beton, in de afmetingen conform de berekeningen van de constructeur. 

Gevels

Metselwerk: de buitenwanden (Rc ≥ 4,5 m².K/W), van binnen naar buiten, worden samengesteld uit een dragend binnenspouwblad van kalkzandsteen, isolatie, luchtspouw, gevelmetselwerk met een platvolle voeg.

Houten gevelbekleding: de buitenwanden (Rc ≥ 4,5 m².K/W), van binnen naar buiten, worden samengesteld uit een dragend binnenspouwblad van kalkzandsteen, regelwerk, isolatie, luchtspouw, en verduurzaamde houten delen.

Vloeren

De geïsoleerde begane grondvloer van de woningen (uitwendige scheidingsconstructie Rc >= 3,5 m2K/W) wordt uitgevoerd als in het werk gestorte betonnen vloer. De eerste verdiepingsvloeren van de woningen (inwendige scheidingsconstructie) worden uitgevoerd als kanaalplaatvloer. Waar nodig worden leidingplaatvloeren toegepast.

Daken

Het dak van alle woningen bestaat uit geïsoleerde dakplaten met een RC-waarde van ≥ 6,0 m2 K/W, waarop keramische dakpannen zijn gelegd. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen. De platte daken van de woningen worden voorzien van bitumineuze dakbedekking en worden aan de zijkanten afgewerkt met een onderhoudsvriendelijke dakrandaftimmering van rockpanel. Waar nodig worden voor de daglichttoetreding en ruimtebehoefte dakramen en/of dakkapellen voorzien.

 

Ventilatievoorzieningen en kanalen

De ventilatie-unit van het mechanische ventilatiesysteem zorgt voor mechanische luchtafzuiging. Keuken, toilet en badkamer worden geventileerd via afzuigventielen die aangesloten zijn op de ventilatorunit. De ventilatie van de woon- en slaapkamers gebeurt door middel van natuurlijke ventilatietoevoer via ventilatieroosters in de buitenkozijnen.

Kozijnen, ramen en deuren

De buitenkozijnen worden uitgevoerd in hardhout. Daar waar een schuifpui is voorzien, wordt deze uitgevoerd in aluminium.  De ramen en deuren worden voorzien van isolatieglas (HR++) en de nodige ventilatieroosters. De roedeverdeling wordt gerealiseerd door middel van roeden tussen het isolatieglas. De binnenkozijnen zijn fabrieksmatig vervaardigde stalen kozijnen en worden voorzien van opdekdeuren. De slaapkamerdeur van de 12-persoons woning richting de woonkamer zal worden voorzien van een stompe deur i.v.m. de geluidswerende werking. Al het hang- en sluitwerk voor de ramen en deuren zal worden aangebracht in een degelijke uitvoering. Daar waar nodig zullen veiligheidssloten en -scharnieren worden toegepast.

Trappen

De recreatiewoningen worden voorzien van open vurenhouten trappen. Op de verdiepingen bevinden zich waar nodig, langs de zijde van het trapgat vurenhouten traphekken met een hoogte van circa 1000 mm. Aan de muurzijde van de trappen wordt een hardhouten leuning op leuningdragers aangebracht. De trapgat aftimmeringen worden uitgevoerd in MDF.

Goten en hemelwaterafvoeren

Dakgoten en hemelwaterafvoeren worden uitgevoerd in zink. Al het hemelwater wordt afgevoerd door middel van grindkoffers om de woningen, en vervolgens wordt het geïnfiltreerd in de bodem. 

Vloerafwerkingen

De vloeren van de woning, met uitzondering van de betegelde ruimten, worden afgewerkt met een cementdekvloer, dik 60 mm. In overleg met de interieurarchitect worden de cementdekvloeren voorzien van een pvc-vloer in houtmotief. In het toilet en de badkamer worden vloertegels aangebracht.

Wandafwerkingen en plafondafwerkingen

Alle wanden binnen de woning, met uitzondering van de toilet, badkamer en berging worden voorzien van spacspuitwerk. In de entree/hal/trapopgang wordt scanbehang toegepast. Alle plafonds met uitzondering van de onderkant van de dakplaten worden voorzien van spacspuitwerk. De dakplaten zijn standaard voorzien van witte melanine folie. De wanden in de badkamer en toilet worden voorzien van wandtegels tot plafondhoogte. 

Keukeninrichting

De woning wordt voorzien van een keuken met alle benodigde energiezuinige inbouwapparatuur, zoals vaatwasser, koelkast met vriesvak of speciale vrieskast in de grotere woningen, oven/magnetron, gaskookplaat en afzuigkap.

Sanitair

Het te leveren sanitair is van hoogwaardige kwaliteit van het fabricaat Villeroy & Boch met kranen van Hansgrohe en conform het eisenpakket van Landal GreenParks.

Installaties

Vanaf de aansluiting in de meterkast in de berging worden wateraansluitpunten gemaakt in de badkamer, het toilet, de keuken en in de technische ruimte ten behoeve van de combi (HR) cv-ketel vanwaar de mengkranen in de badkamer en de keuken worden voorzien van warm water. Bad en douche worden voorzien van thermostatische mengkranen. Verwarming gebeurt door radiatoren die worden aangestuurd door een energiebesparende ruimtethermostaat. Vanaf de woningaansluiting zullen alle vertrekken worden voorzien van lichtpunten en (kind)veilige elektra aansluitpunten conform geldende regelgeving. Ventilatie vindt plaats door natuurlijke toevoer en mechanische afvoer.

 

Slotbepaling

Wijzigingen die voortkomen uit verdere uitwerkingen en/of wijzigingen van overheidswege worden nadrukkelijk voorbehouden.