Parck Kaatsheuvel in vogelvlucht

Benieuwd naar het park? Open de interactieve vogelvlucht en ervaar het park al volledig in 3D: Vlieg over het parck, verken de omgeving en loop door het park en de recreatiewoningen op Parck Kaatsheuvel.

Parck Kaatsheuvel: ligging en voorzieningen

Een klein, pittoresk dorpje zoals dit zou kunnen bestaan in het gebied rondom Kaatsheuvel. Dát was het uitgangspunt bij het ontwerp van dit unieke recreatiepark.

Parck Kaatsheuvel is verdeeld in kleine, gezellige straatjes. Met daaraan 104 traditioneel gebouwde recreatiewoningen. Het warme licht van de nostalgisch vormgegeven lantaarnpalen weerkaatst in de uilenoogjes in de bomen op Het Parck.

Langs de karakteristieke, historische bomenrij met oude eiken is het prettig wandelen. En aan de zuidelijke rand grenst Parck Kaatsheuvel volledig aan de Loonse en Drunense Duinen. Via het voetpad loop je zó het mulle zand in.

Ruimte om te spelen? Die is er volop! Ook op Het Parck kun je klauteren in de speeltoestellen. Zowel binnen als buiten. Of schommelen op één van de vele boomschommels. Jong en oud voelt zich hier verbonden met de natuur.

Bijzondere architectuur

Met De Efteling zó dichtbij, is het niet verwonderlijk dat geestelijk vader Anton Pieck als inspiratiebron diende voor het ontwerp van Parck Kaatsheuvel. Het resultaat: een plezierige combinatie van romantische ‘droomarchitectuur’ in een meer eigentijdse invulling.

De architectuur van de woningen refereert aan de streek en een nostalgisch, ‘dorps’ gevoel. De lage dakgoot, de verschillende metselwerktinten en de gemetselde lateien boven de kozijnen… Ze vormen een knipoog naar de traditie van de streek. Ook de zwarte potdekseldelen en de keramische rode en blauwe dakpannen zijn traditioneel Brabants. De grote glasopeningen zorgen voor een prettige lichtinval en een natuurlijke verbinding met buiten.

Duurzaam uitgevoerd

De woningen zijn – geheel in lijn met de visie van Landal GreenParks – duurzaam uitgevoerd en onder andere voorzien van zonnepanelen. Parck Kaatsheuvel voldoet aan de strenge eisen van Green Key, hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Het Parck is Green Key Gold gecertificeerd. Dit is het hoogst haalbare niveau. Doordat de woningen in grootte en profiel van elkaar verschillen, vindt zowel jong als oud hier een heerlijke plek.

Plattegrond en beschikbaarheid

Bekijk de plattegrond van het Parck en ontdek alles over de ligging van de woningen, de manier waar op Het Parck verkaveld is en de beschikbaarheid.

De centrumvoorziening: duurzame spil van het parck

In de omgeving valt enorm veel te beleven! Tegelijkertijd willen gasten soms ook gewoon dichtbij huis lekker ontspannen en genieten. Hiervoor dient de centrumvoorziening van Parck Kaatsheuvel. Dit is hét centrale ontmoetingspunt in het recreatiepark.

De schaal van het gebouw past bij de landelijke omgeving. De stijl van de centrumvoorziening sluit aan bij de romantische architectuur van de recreatiewoningen. Met zijn ‘voorname’ uitstraling vervult het met verve de functie van hoofdgebouw. Door de grote gevelopeningen krijgen de gasten toegang tot het pand. Daar vinden ze álles wat ze nodig hebben voor een heerlijke, ontspannen vakantie, van verse broodjes bij het ontbijt tot fraaie overdekte speel- en zwemvoorzieningen.

Robin & Roderick

Ik ben Robin. Ik ben 8 jaar. Ik houd van avonturen, net als mijn oudoom Roderick. Soms ga ik op mijn boomschommel zitten om na te denken. Over het dorpje dat Roderick en ik zouden bouwen. Aan de rand van de duinen. Iedereen zou daar mogen komen. Mijn eigen familie natuurlijk. De kinderen uit mijn klas. En álle andere mensen die ook fijn samen willen zijn en avonturen willen beleven.

 

Lees meer over Robin & Roderick

Roderick

“Duurzame, traditioneel gebouwde woningen op een geweldige locatie. En ook nog eens een Green Key Gold label. Met die huurbezetting komt het wel goed!”

De recreatiewoningen

Maak kennis met de recreatiewoningen op Parck Kaatsheuvel. Omdat ze in grootte en profiel van elkaar verschillen, vindt zowel jong als oud hier een heerlijke plek.